два на на Најголемата Хонг Конг банки беа targeted со distributed...


два на на Најголемата Хонг Конг банки беа targeted со distributed негирање на услуга ddos напади порано оваа недела од страна на непознат партии барајќи bitcoin ransoms
regional Весникот на стандард пријавени дека на банка на Кина Хонг Конг и на банка на исток Азија беа хит од страна на на напади последно викенд на претставник на за банка на Кина потврди дека на напад зеде место на 9th може да кажувам coindesk
со нашите постојана monitoring механизам и contingency мерки во место да се обезбеди на безбедност и операција на на companys веб страната нашите услуги и корисникот информации имаат не е засегнати од страна на на Инцидентот
на случај беше пријавени да на Хонг Конг полицијата
на банка на исток Азија ја не одговори да побарување за Коментар од страна на притиснете го време
на полицијата spokesperson изјави на стандард дека оние зад на напад demanded плаќање во bitcoin по на почетна ddos напад време што на веб страната е flooded со значајни amounts на лажна сообраќај во цел да disrupt пристап за други users
на полицијата spokesperson рече на закани вклучени ветувања на иднина напади
на извештаи Посетете дена по на изнудување група dd4bc беше вината за на серија на ddos напади против organizations во Швајцарија нови zealand и Австралија prompting на директна предупредување од страна на на Швајцарската Владата Агенција
dd4bc беше cited како на извор на на бран на напади против некои на на светови Најголемата bitcoin mining pools порано оваа година како и на различни на websites и услуги поврзани со да дигитален currency


назад да вести