blockchain teknologji ka the potencial te reduktuar shpenzimet përmirësuar produkt offerings dhe increas...

blockchain teknologji ka the potencial te reduktuar shpenzimet përmirësuar produkt offerings dhe increase shpejtësi për bankat sipas te the më i fundit raport nga the euro bankare shoqatë eba
i themeluar në 1985 dhe mbështetur nga the evropian komision the eba është një practitioners organ për bankat dhe tjetër shërbim providers se promotes një tigan evropian pagesë sistem dhe biznes practises
pavarësisht nga kryesisht dismissing dixhital currencies the raport shënime ata ndryshojnë nga legjitim fiat currencies ajo asserts e tyre aplikacionet janë thelbësor për gaining më shumë i avancuar njohuri e crypto technologies
këto technologies janë gjasa te të integrated me the existing financiar sistem në the tjetër një te tre vjet the eba thotë
veç e veç nga ndoshta të qenë gjendje te shpejtësi lart processes dhe reduktuar e tyre complexity crypto teknologji aplikacionet në kjo zonë mund gjithashtu të integrated me trashëgimi ajo juridik frameworks dhe existing aseteve currencies rezervat bono etj
crypto 2 0 dhe tradicional bankat
sipas te the eba bashkëpunim adoptim dhe e tyre dy respective nën shoferët komunikim dhe regulation do të të decisive faktorët në the të ardhmen e the teknologji
këtu the raport thotë se the nivel e bashkëpunim midis pagesë shërbim providers psps dhe the crypto teknologji komunitetit gjithashtu midis psps veten do të përcaktuar the të ardhmen marrëdhënie midis bankat dhe crypto 2 0 kompanitë
notably ajo tërheq parallels midis the shqetësime dhe industri dynamics se surfaced kur zë mbi internet protokoll voip aplikacionet i tillë si skype launched përafërsisht dhjetë vjet më parë
ebas raport gjithashtu flet e dy dele përfitime për psps dhe crypto bizneset
nëse regulation është favourable psps mund përfitim nga hyn në partnerships me the crypto teknologji komunitetit si ata do të gjendje te merrni një i parë dorë ide e gjatë afat developments dhe do të më mirë positioned te merr avantazh e the latter kur the teknologji arrin the desired nivel e maturity
në ana ajo shënime si the crypto teknologji komunitetit do përfitim nga the psps legitimacy dhe procedural njohuri concluding
çfarë mund të në mënyrë të sigurtë tha në kjo pikë në kohë është se crypto technologies janë një zonë te të ngushtë monitored dhe revised për më tej analizë
megjithëse ajo është i vështirë te parashikoj the mënyrë në që crypto technologies do të the existing financiar infrastructure the raport shton se më tej developments dhe përparim mund të pritet
katër përdorim rast scenarios
the raport grupet blockchain technologies në katër kyç categories currencies pasuri registries aplikim stacks dhe pasuri centric technologies
ajo shënime megjithatë se the mungesë e regulatory dhe teknik maturity diminishes the përdorim rast për the i parë tre duke shtuar se ata ende urdhër afër monitoring nga industri lojtarët

një chronological representation e the katër zhvillim categories e crypto technologies sipas te ebas raport me kjo në mendje the letër describes katër e vërtetë përdorim raste ku blockchain teknologji mund të përmirësuar i huaj shkëmbim dhe remittances e vërtetë kohë payouts dokumentar tregtisë dhe pasuri servicing concluding se pasuri centric developments u potencialisht the më interesant për transaction bankare dhe the pagesat industri
përparim në the tjetër tre zonat ka qenë hindered nga technological dhe regulatory sfidat the eba thotë
the letër sugjeron se the bankare dhe pagesë industri duhet të përpjekje te arritur conversion dhe kosto advantages e currencies dhe reductions në auditing dhe governance expenditures nga pasuri centric si mirë si radikal innovation nga aplikim pirg technologies
transformative potencial
the ebas raport vijon më nga një evropian qendror bankë publication që përshkruar dixhital currencies si inherently i paqëndrueshëm por potencialisht transformative në the fushë e pagesat
prominent bankers i tillë santander s mariano belinky dhe barclay s usama fayyad kam commented më the ledger s transformative potencial dhe zviceran investim bankë ubs kohët e fundit hapur një blockchain teknologji hulumtim laborator në londër te shih si ajo mund të të aplikuar në the wider fintech komunitetit
the blockchain ka gjithashtu kapur the vëmendje e kompanitë nga jashtë the bankare hapësirë
na sigurim gjigant ussa është allegedly derdhje burime në hetuar si te incorporate the blockchain në e saj existing infrastructure


prapa te lajm