на поранешна круг одбор член на е се тужел од страна на на нас s...
на поранешна круг одбор член на е се тужел од страна на на нас securities и размена на Комисијата секунда повеќе наводна инвестиции измама ја има е откри
според да на 13th може да притиснете го порака unsealed од страна на на федералните Агенција iftikar ahmed е обвинетиот на измама и самоуправа кои се занимаваат во врска со дабови инвестиции партнери
ahmed служи како на општите партнер на дабови што зеде дел во кругови 17m серија б круг
два компании рече да да се под на контрола на на ahmed iftikar Али ahmed единствен prop и Јас cubed domains llc беа име како олеснување defendants во на жалба
55m во средства беа замрзнат по на за итни случаи судот цел
illicit добивка
ahmed е разбрана да имаат зачекори одредување на од круг и одбор на директорите по на одделни секунда одговараат на беше поднесена во почетокот Април
ahmed беше уапсен и обвинетиот на pocketing повеќе од 1m во illicit добивка како на резултат на insider тргување како пријавени на на време од страна на среќа
на нови секунда жалба outlined на серија на transactions време што ahmed е рече да имаат accrued грубо 27 5m
оваа вкупниот вклучува 18m дека беше unlawfully во режија кон на банка профил наводна да да се под ahmeds контрола на по на употреба на 20m да купување на 2m вредност на акции во на Е трговија вложување
ahmed е исто така рече да имаат steered дабови фондови во други investments во што тој имаше на сопственост интерес дека тој ја не disclose
на Агенција е исто така извршуваат на broader судот цел против на investor што вклучува дополнителни fines и штета плаќања ја рече
на секунда е бараат на прелиминарни injunction да продолжи на замрзнување на ahmeds средства и seeks да имаат ahmed се врати неговите allegedly лошо добивано gains со интерес и плати граѓанското monetary penalties
на целосна жалба може да се да се читање подолу
секунда жалба

слики via wikimedia shutterstock


назад да вести