xapo има официјално relocated нејзините корпоративното седиштет...

xapo има официјално relocated нејзините корпоративното седиштето на да zurich Швајцарија citing на countrys долго Историја на neutrality и стабилност
на bitcoin услуги и безбедност фирма рече на транзиција беше стави во движење три месеци пред на на пребарување на клиенти и дека сега xapos операции во palo alto се во на процесот на на се намалена
како дел на на транзиција xapo ќе изнајмување нови финансии и правен персоналот во на централно Европската нација додека уште чување на мали нас присуство
во интервју xapo извршен директор wences casares бара да позиција на потег како една дека ќе жалба да клиенти кој остане загрижени за oversight на на нивните bitcoin фарми и transactions
xapo indicated дека нејзините компанијата representatives ќе сега лице потенцијал fines и затвор време за откривајќи корисникот информации без согласност во сите но select околности
casares изјави coindesk
оваа е не да facilitate криминал оваа е да заштита на приватноста
таму се некои клиенти дека ќе донесе повеќе balances ако ние не оваа и таму се некои клиенти кој имаат рече ние ќе работа со ви ако ви не оваа
casares рече дека Претходна обиди од страна на на компанијата да вонреден со Швајцарија беа можеби не доволно да поттикнуваат овие клиенти
xapo се пресели нејзините длабоко ладно складирање свод servers да на unspecified Локација во на Европската нација во јануари но продолжи да лице под притисок од клиенти за повеќе приватноста гаранции casares рече
ние одлучи да не што тие имаше е прашува нас да не за на додека потег нашите Главната компанијата да Швајцарија и корист од на safeguards casares објасни
обврска да безбедност
додека casares сугерираше дека xapo беше primarily заинтересирани во promoting user приватноста тој истакна дека на компанијата мора да уште следат Швајцарската закон
оваа вклучува monitoring transactions за потенцијал пари laundering нелегални transactions и терористички financing
ако ние може да не докаже кој ви се ние навикнал отворен на профил за ви и ако ви не ништо дека изгледа сомнителни ние ќе извештај ви casares рече
уште casares indicated дека xapos клиенти се повеќето често користење на нејзините сметки primarily за складирање и безбедност
тој истакна дека повеќе на нејзините clientele имаат никогаш не направени на bitcoin плаќање значење нејзините фарми се primarily долго мандат залози на високо нето вредност клиенти и семејството канцеларии
деведесет шест проценти на на coins дека ние држете во притвор се во на раце на луѓе кој се чување оние coins како на инвестиции casares продолжи
на потег да Швајцарија ќе не coincide со било значајни технички upgrades да xapos свод складирање придонес што ќе уште utilize безбедност practices како како multisig и offline приватниот клучните генерација
piggy банка слика via shutterstock


назад да вести