Принстон универзитет професор на компјутер науката и јавниот...
Принстон универзитет професор на компјутер науката и јавниот работи ед felten има се приклучи на бело куќа канцеларија на науката и технологија каде што тој ќе советува претседател barack obama на политика одлуки поврзани со да технологија и innovation
на назначување е notable за на дигитален currency индустрија дадена feltens longstanding интерес во bitcoin и на дигитален currencys јавниот ledger на blockchain
во Покрај тоа да пишување на на предмет felten исто така присуствуваа на нови york bitlicense hearings одржа во јануари 2014 каде што тој презентирани на moderate погледнете на на технологија дека застана во contrast да на повеќе агресивни критики levied од страна на бостон универзитет професор марка t Вилијамс
иако неговите назначување е на сума на неговите професионална accomplishments felton може да сепак игра на улога како на бело куќа започнува да занаетчиска дејност политика на финансиски technologies како како bitcoin
feltens назначување како заменик Шефот технологија службеник на следниов начин на stint со на нас федералните трговија Комисијата дека почна во 2011
слика via Принстон


назад да вести