denmark врз основа bitcoin платформа coinify има објави нејзините...


denmark врз основа bitcoin платформа coinify има објави нејзините expansion во рок од на единствен euro плаќања област sepa мрежа enabling клиенти во 34 земји да купуваат и продаваат на дигитален currency
sepa е на Европската унија eu плаќање integration шема дека aims да леснотија euro denominated банка transfers меѓу 28 eu член на земји како и како iceland norway liechtenstein Швајцарија monaco и san marino
Кристијан visti larsen Шефот финансиски службеник на coinify изјави coindesk
coinify има два операција нозете една за плаќање услуга providers и една за traders
на expansion во рок од на sepa мрежа е на движење за поддршка на и на плати во и плати од операции за и нозете
во едноставна Услови ние може да се сега потег побрзо и поевтини
во Покрај тоа да нејзините consumer карактеристики coinify им овозможува на бизниси да прифати bitcoin и добиваат следната ден населено место во fiat currencies вклучувајќи ги и euros долари и kroner меѓу други currencies
на платформа исто така нуди на приклучок во што enables merchants веќе користење на bigcommerce magento shopify и woocommerce да integrate bitcoin плаќања
иднина планови
larsen рече на компанијата беше планирање да преземат на повеќе инвестиции во на вториот пол на оваа година
ние очекуваат да зголемување на на значајни износ да да Сигурно дека Европа ќе да се игра на водечките улога во оваа нови плаќање простор
ние верувам дека нашите стратегија на обезбедување на на традиционалните плаќање услуга providers со посветен услуга е нашите начин во да на пазар тој додадени
coinify објави на семе финансирање круг во септември последно година со инвестиции од вложување капитал фирма семе капитал и startup accelerator accelerace
на вкупниот останува undisclosed
со на фондови coinify стекнати bitcoin nordic на bitcoin брокер и на merchant услуги formerly понуден од страна на bitcoin интернет плаќање системи bips
конкуренцијата
со нејзините Европската expansion coinify е влегуваат на hotly contested простор конкурентски со различни bitcoin exchanges исто така поддршка на sepa плаќања
san Франциско врз основа coinbase Неодамна објави нејзините expansion да на uk enabling клиенти да додадете euros да на нивните wallets користење на sepa
на размена на што сега служи повеќе 20 земји во Европа previously испрати нејзините ко founders brian Армстронг и Фред ehrsam на на турнеја на на регионот да ги исполнуваат потенцијал клиенти и промоција на на companys api да developers
bitcoin exchanges bitstamp и safello исто така им овозможи на клиенти да купување на bitcoin преку sepa deposits
Европската на сајтот слика via shutterstock


назад да вести