на бизнис во јужниот дел на калифорнија беше на целни на на...

на бизнис во јужниот дел на калифорнија беше на целни на на полицијата crackdown последно месец во врска со наводна коцкање врзани да на алтернатива cryptocurrency
shamrock социјална игри и mining се наоѓа во bakersfield калифорнија беше raided од страна на локалната закон спроведување на службеници во доцна Април според да локалната вести услуга kbak kbfx
на рација се појавува да да се поврзани со да на broader crackdown на така нарекува sweepstakes cafes што critics assert enable нови и unregulated форми на коцкање но supporters велат дека треба да да се смета на правен форма на gaming
на калифорнија Врховниот судот е во моментов тежина на statewide ban на sweepstakes cafes
што може да да се Единствени за shamrock е дека на компанијата utilizes нејзините сопствени altcoin shamrockcoin што според да на официјален веб страната е billed како на социјална powered дигитален currency
на explanatory видео држави дека users може да се посета посебни locations како на една во bakersfield да преземат дел во на shamrockcoin mining процесот на
според да на видео users може да се заработуваат дополнителна payouts од страна на purchasing shamrockcoins што потоа multiply на награда од processed блокови
bakersfield полицијата оддел капларот joe grubbs рече на на време на на рација дека investigators верувам пари е изменета раце време бизнис часа на полицијата spokesperson изјави на вести услуга дека компјутер хардвер беше seized време на рација но дека нема една беше уапсен
shamrock социјална игри и mining негираше дека коцкање имаше преземени место на на bakersfield продавница
адвокат Петар beckman рече во на интервју со kbak kbfx дека таму и нема елемент на шанса да shamrocks игри
сепак shamrock sparked controversy меѓу bakersfield жители кога ја отвори во марш со некои critics засегнатата дека на продавница ќе придонесе да локалната криминал
ниту shamrock социјална игри и mining ниту локалната закон спроведување на службеници одговори да побарување за Коментар
полицијата автомобил светлата слика via shutterstock


назад да вести