mit дигитален currency иницијатива директор brian forde има издад...


mit дигитален currency иницијатива директор brian forde има издадени на нови blog мислење во што тој aims да изготвува внимание да четири критична flaws во на пристап така далеку преземени од страна на на држава на нови york да regulate на дигитален currency индустрија
кои доаѓаат една месец по неговите назначување да на позиција на парче наоѓа forde бараат да глас на водечките нас universitys интерес во bitcoin и на blockchain како technologies дека може да придонесе да на глобалната добар
на dci беше објави во Април по на година на дополнителни grassroots напори на кампусот
можеби повеќето notably forde contended дека на regulation на крајот enacted од страна на на нови york држава оддел на финансиски услуги nydfs треба да strive да помош расте и зрели на индустрија повеќе од едноставно заштита на consumers
forde напиша
ако regulation е Признаена право ја ќе зголемување на инвестиции во дигитален currency startups Креирајте работни места и им овозможи на consumers да добиваат сечење раб финансиски услуги на на иднина побрзо и побезбедни
forde отиде на да тврдат дека како на прва нас држава да занаетчиска дејност на специфични regulatory framework за на индустрија нови yorks bitlicense е меѓу на повеќето важно прописи globally influencing развој и во на нас и abroad
сепак тој предупреди дека во нејзините тековната држава на маса replication на на bitlicense ќе најверојатно impose значителен burdens на сите но на повеќето и funded компании
bitcoin backwater
меѓу на прашања презентирани од страна на forde е на Фактот дека под на тековната guidelines bitcoin компании оперативни во нови york ќе треба да имаат сите app updates одобрени
на процесот на тој contended ќе бавен одредување на карактеристики и fixes и возврат нови york во на bitcoin backwater на на нас
forde исто така нерешено внимание да на provision дека ќе mandate bitcoin и дигитален currency startups добиваат одобрување ако тие бара да даде далеку повеќе од 10 на на нивните компанијата да инвеститори
ако применуваат en masse тој тврдеше оваа ќе значи startups може да треба како approvals во сите 50 држави да безбедна работа капитал
нови yorks пристап да regulation сепак веќе стои во contrast да држави вклучувајќи ги и Вермонт и север Каролина што имаат преземени чекори да regulate на индустрија под existing regulation
на треба за startups да потенцијално undergo слични третман во други држави повторно emerged кога forde cited како на bitlicense ќе во ефект бараат два licenses на пари предавател лиценца и на држава специфични лиценца
повторување Историја
конечно forde нарекува на на nydfs да изготвува на на Историја на на интернет кога одлуки нејзините финалето adjustments да на сметка regulating интернет услуга providers isps не веб browsers или во други зборови компании дека контрола на фондови и се не чисто технологија операции
слични да на isp на controller на средства е каде што на трансфер на на пари се случува и тие може да се обезбеди на информации Потребни да адреса потенцијал пари laundering или illicit користи forde објасни
forde заврши неговите соопштенија со на повик на patriotism поттикнување на на nydfs да прегратка на бесплатно пазар ideals на Америка од страна на креирање на на здраво но конкурентна landscape за bitcoin и blockchain startups
ако промени да на предложен bitlicense се не направени само на Грст на на повеќето и funded компании ќе преживеат не затоа што тие се обезбедување на на најдобар производ или услуга но затоа што тие имаат пристап да на повеќето пари forde продолжи додавање
и дека и не на конкурентна животната средина дека creates на светот менување на startups за што Америка е познат
mit слика via wikipedia


назад да вести